Sposób przygotowania

Cebule smażymy na 3 łyżkach oleju .Mięso kroimy w kostkę lub paski i dorzucamy do niej i razem smażymy .Gdy mięso zmięknie dolewamy 1 l wody i gotujemy do miękkości .Wcześniej dodaje my kostkę rosołową .Gdy mięso jest już miękkie rozrabiamy sos pieprzowy z przyprawa na grilla pikantną ,dwiema łyżkami śmietany i dwiema szklankami wody .Rozrobiony proszek wlewamy do mięsa i gotujemy około 15 minut .Tak przygotowany sos podajemy z ziemniakami lub z makaronem.Gdy jest podawany do makaronu posypujemy danie startym żółtym serem lub serem pleśniowym pokruszonym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Czasami warto zjeść coś innego niż tylko smażone:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Puska5555

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawe, warto spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek z takim sosem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !