Sposób przygotowania

jabłka obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach. Aby lepiej puścily sok i nie zmienily koloru to lekko przesypujemy cukrem (nie wiecej jak 2 łyzki) i na wierzch posypujemy szczypta kwasku. Po 30 minutach rękami, albo przez gazę odciskamy z jabłek pyszny soczek. A jabłka mozna zjesc, dodac do deseru albo upiec z nich szarlotke:) nic sie nie zmarnuje!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Prezentuje się super.
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    trochę mnie szklanka zmyliła - ten pasek pomarańczowy :o). Kwasek cytrynowy można zastąpić sokiem z cytryny ?
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    oczywiscie:) sok z cytryny bedzie jeszcze lepszy, gdyż naturalny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Dobry pomysł na domowy soczek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Okazuje się, że możena sobie poradzić i bez sokowirówki, świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Okazuje się, że możena sobie poradzić i bez sokowirówki, świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    wypróbuję:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super pomysł :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    wygląda ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    bardzo fajnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !