Sposób przygotowania

Żurawinę oczyścić, opłukać a następnie wsypać ją do garnuszka i zalać ok. 1 litrem zimnej wody. Gotować aż owoce zaczną pękać. W tym czasie mąkę rozdrobić w zimnej wodzie. Żurawinę przetrzeć przez sitko do powstałego soku dodać cukier można też dodać cukier waniliowy do smaku i ponownie zagotować. Dodać mąkę i gotować aż zgęstnieje. Ja na dno miseczki dodaję kilka rodzynek i suszoną żurawinę i tak zalewam miseczki kisielem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wszystko co z żurawiną to smaczne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: niestety zabrakło mi rodzynek więc została tylko suszona żurawina
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładny ma kolor

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !