Sposób przygotowania

Biszkopt
7 jajek,
niepelna szklanka cukiru,
5 łyżek mąki,
2 łyżki kakao,
łyżeczka proszek do pieczenia

białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut

Ciasto orzechowe
25 dag orzechy włoskie pokruszone,
5 białek,
szklanka cukier,
1 łyżka miód,
1 łyżka mąki,
1 łyzeczka proszek do pieczenia,
1 łyżka mąka ziemniaczana

Z mlekiem (zwyklym) dokladnie mieszamy mąki, żółtka i cukry, po czym gotujemy budyn. Jak jest zimny to miskujemy go z masłem i margaryna. Na koniec dodajemy utarta lub pokrojona w drobne kawalki czekolade.
Biszkopt przekrawamy na pol, kladziemy połowe masy, na to ciasto orzechowe, masa krówkowa, druga czesc biszkopty i reszta masy. Płatki migdałowe smażymy na patelni na złowy kolor, jak przestygna to posypujemy na ciato i lekko wklepujemy. Czekamy az troche namiekknie, zanim bedziemy kroic

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Abisay

    Zrób takie kiedyż i przynieś na uczelnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyyyyycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    musi być dobre:D
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pychota , uwielbiam takie smaki i pewnie zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam to ciasto :) kradnę kawałek do kawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !