Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z dżemem jabłkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 800 gram
mleko 150 ml
woda 1 szklanka
jajko 1 szt
dżem jabłkowy 1 słoiczek
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dżemem jabłkowym

Z mąki,wody,mleka,jajka zagnieść ciasto.Rozwałkować je,powycinać kółka,nakładać dżem jabłkowy,pozlepiać pierogi,wrzucać do wrzącej wody i gotować 7-10 minut na średnim ogniu.Gotowe pierogi posypać cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 27.09.2011 08:22
a ja robię po prostu z jabłkami pokrojonymi w kosteczkę, pyszne polane śmietaną i posypane cynamonem
wolochski 17.06.2011 21:59
super
eli82 12.03.2011 10:10
ciekawy przepis
SYLWIA63 30.10.2010 21:34
takich jeszcze nie jadłam, muszę je zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak