Sposób przygotowania

Szparagi myjemy i obieramy cienko obierakiem, odkrajamy dolne twarde części. Skórki szparagów gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie, odcedzamy, wywar odlewamy do garnka, Wywar zagotowujemy powtórnie z dodatkiem soli i cukru, wrzucamy szparagi pokrojone na kawałki, gotujemy przez 15 minut. Powtórnie odcedzamy. Wywar uzupełniamy wodą do 3/4 l. MArgarynę rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, mieszamy, wlewamy wywar ze szparagów, doprowadzamy do wrzenia. Zupę zagęszczamy śmietaną i żółtkiem. Dodajemy sól, pieprz, muszkat i sok z cytryny do smaku. Szparagi powtórnie wrzucamy do zupy, podgrzewamy i podajemy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda mało apetycznie ale pewnie jest pyszna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda mało apetycznie ale pewnie jest pyszna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !