Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ze skórki i zetrzeć na drobnej tarce (niektórzy lubią na grubych oczkach) dodać jajka, mąkę, czosnek przecisnęły przez praskę, startą cebulę i przyprawy. Wszystko wymieszać na koniec dodać odrobinę kwasku cytrynowego w wtenczas ziemniaki nie ciemnieją. Rozgrzać tłuszcz na patelni i piec packi. Można podawać z sosem pieczarkowym,ze śmietana lub z cukrem na słodko

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię placki, robię takie tylko bez czosnku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo je lubię! :) a dodatek czosnku to dla mnie nowość ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mam na nie straszn ochotę!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię;0
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    aż ślinka cieknie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie, również dodaję czosnek i cebulkę - są pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    muszę spróbować z czosnkiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    a ja lubię wszystkie placki i z czosnkiem i bez pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    i do tego cukier
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to jest pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    Bardzo lubie tradycyjne placuszki ziemniaczane
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !