Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 80 dag
olej 1 łyżeczka
woda 1 łyżeczka
szczypta soli
mleko 3/4 szklanki
farsz; ziemniaki 80 dag
ser biały 80 dag
cebula
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę wraz z białym serem. Następnie dodać do farszu cebulkę pokrojoną w kostkę i podduszoną na maśle ze szczyptą wegety. Całość dokładnie wymieszać dodając sól i pieprz do smaku.
Następnie z podanych składników wyrabiamy gładkie i jednolite ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką kółeczka. Na każdym jednym kawałku ciasta układamy farsz i dokładnie sklejamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł13 25.07.2011 08:42
Ahh .. pierogi ruskie to moja ulubiona potrawa.
Karolcia12 28.12.2010 21:52
uwielbiam pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak