Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę wraz z białym serem. Następnie dodać do farszu cebulkę pokrojoną w kostkę i podduszoną na maśle ze szczyptą wegety. Całość dokładnie wymieszać dodając sól i pieprz do smaku.
Następnie z podanych składników wyrabiamy gładkie i jednolite ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką kółeczka. Na każdym jednym kawałku ciasta układamy farsz i dokładnie sklejamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    Ahh .. pierogi ruskie to moja ulubiona potrawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !