Sposób przygotowania

Kaszę zalać lekko osoloną wodą i gotować do momentu aż cała woda zostanie wchłonięta. Następnie obrać cebulę i pokrojoną w kosteczkę poddusić na oleju. Dodać ją do kaszy razem z pokruszonym białym serem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesiać dodając szczyptę soli zalać ją wrzątkiem a zaraz potem zimną wodą. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie jeszcze raz zagnieść ciasto rozwałkować i wykrajać szklanką kółka. Na każdym jednym kawałku ciasta wykładać farsz i sklejać dokładnie brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. ja rodzinie podaję te pierogi ze szklanką gorącego barszczyku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Takich jeszcze nigdy nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    z kaszą nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    ciekawe,nie jadłem
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    oj coś nowego , muszę spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    interesujące nadzienie - do wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !