Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z wątróbki z marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
jajko 1 sztuka
marchewka 15 dag
cebula 1 sztuka
mąka 8 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z wątróbki z marchewką

Wątróbkę oczyścić, namoczyć w mleku . Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wątróbkę mielimy. Łączymy wszystkie składniki , doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy , smażymy na rozgrzanym oleju małe placuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 04.02.2011 12:38
lubię wątróbkę, a przepis ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak