Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
cukier 20 dkg
skórka z cytryny 1 łyżka
bita śmietana
kremówka 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 1 szt
orzechy mielone 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z bitą śmietaną

Biszkopt;żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać skórkę pomarńczową , orzechy i wymieszać.Dodać ubite na sztywno białka i powoli mieszając połączyć.Wylać do tortownicy wyłożonej papierem i piec w 160 st około 30 min.
Bita śmietana;zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem i na końcu dodać śmietan fix.
Smietanę wyłożyć na zimnym biszkopcie i posypać krojonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 03.06.2013 08:27
ale pychotka :-)
[email protected] 01.03.2013 22:56
lubie takie
IZABELA29 25.01.2013 09:20
pyszne połączenie smaków
Krystyna32 06.04.2012 15:33
super
Elżbieta17 04.12.2011 19:17
musi być pyszne:)
Elżbieta17 04.12.2011 19:17
musi być pyszne:)
SyMiki 22.08.2011 21:54
pychotka
rzenia15 21.07.2011 10:55
lubię takie ciacha
matii6 30.10.2010 20:37
na pewno będzie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak