Sposób przygotowania

Marchewki gotujemy do miękkości , z dodatkiem soli, cukru . Następnie wyjąć i ostudzić .Zimne już marchewki przekrajamy na dwie połówki. Przygotowujemy ciast. Mąkę przesiewamy najlepiej do naczynia, wymieszajmy ją z jajkami , następnie wlewamy cienkim strumieniem mleko, połączone z wodą wcześniej oraz olejem ,dalej możemy tylko zmiksować albo roztrzepać trzepaczką . Marchewki maczamy w cieście i smażymy na silnie rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !