Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 800 gramów
mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
masło 1 łyżka
mleko 2-3 szklanki
woda 1-3 szklanki
tłuszcz 150 gramów
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew w cieście naleśnikowym

Marchewki gotujemy do miękkości z dodatkiem soli, cukru. Następnie wyjmujemy i studzimy. Zimne już marchewki kroimy na dwie połówki. Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy do naczynia, mieszamy ją z jajkami, następnie wlewamy cienkim strumieniem mleko połączone z wodą oraz olejem. Ciasto można zmiksować albo roztrzepać trzepaczką.

Marchewki maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.01.2013 19:41
ciekawe..
kasiaw 26.12.2011 11:56
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak