Sposób przygotowania

Filety łososiowe umyć pod bieżącą wodą. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i tak w powstałej marynacie moczyć rybę co najmniej całą noc. Kiedy łosoś będzie gotowy, posiekać go możliwie jak najdrobniej, dodać olej, sól i wymieszać. Cebulę i ogórek obrać ze skóry pokroić na małe kawałeczki, ale znacznie większe niż rybę. Liście sałaty umyć, osuszyć i układać na dużym półmisku. Z masy rybnej formować kulki, układać je pojedynczo na każdym liściu i wokół nich ułożyć ogórek i cebulkę. Cytryn e oraz obrane ze skorupki jajko pokroić na plasterki i także położyć na sałacie. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !