Sposób przygotowania

W garnku wstawiamy mięsko , gdy się zagotuje wrzucamy kostki, marchewkę przekrojona na pól a drugą ścieramy na tartce o grubych oczkach, w między czasie kapustkę płuczemy szatkujemy i wrzucamy do gotującego się wywaru. Doprawiamy listkiem pieprzem w ziarenkach i zielem .Gdy zupa nam się gotuje to obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę i gotujemy osobno , gdy ziemniaki za 40 minut będą miękkie to wrzucamy do kapusty. I jeszcze razem niech się pogotuje . Robimy zasmażkę . Rozgrzewamy patelnię i wlewamy 2 łyżki oleju , następnie 2 łyżki mąki. Mieszamy i wrzucamy do kapuśniaczku .Całość możemy zamieszać i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny kapuśniaczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    mmmmmniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !