Sposób przygotowania

1. Pora pokroić na półkrążki i rozdzielić każdą warstwę.
2.Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Seler pokroić na cienkie plasterki a liście posiekać.
4.Paprykę pokroić w cienkie słupki o długości 1,5 cm.
5.Warzywa wysuszyć w otwartym piekarniku w niskiej temperaturze (często mieszać).
6.Gdy warzywa wystygną należy je przełożyć do suchego i szczelnie zamkniętego pojemnika.
7.Mieszanka wspaniale nadaje się do zup i sosów - dodając im aromatu i bogatego smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak długo taka mieszanka wytrzymuje w tym pojemniku. Przez zimę da rade ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Spokojnie da radę. Tylko pojemnik musi być szczelny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie ma, jak to domowe przyprawy !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    a cukinię jak pokroić?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A cukinię w cieniutkie paseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Też tak robię, jak znalazł do zupki i nie tylko
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    samo zdrowie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    takiego przepisu szukałam Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !