Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwoszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
jajko 1 szt.
piwo jasne 1 szkl.
masło lub margaryna 400 g
marmolada do nadzienia
cukier puider do posyypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piwoszki

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić n w lodówce (1 godz.). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę. Posmarować roztrzepanym jajkiem,. Piec przez 20-30 min. w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.02.2012 17:49
super
pawelek 25.02.2011 19:53
fajny przepis, może wypróbuję
mirosława4 10.01.2011 14:08
robię takie i są pyszne
iga2 06.01.2011 17:00
smaczne
MAR3STA 27.12.2010 19:06
robiłam i polecam
accee 06.12.2010 13:14
Super
aisoglam 05.12.2010 10:48
Fajny ;)
Tahitha 29.10.2010 10:14
Zaznaczam, że przepis nie jest mój, ale wypróbowany - i mogę go z czystym sumieniem polecić innym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak