Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić n w lodówce (1 godz.). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę. Posmarować roztrzepanym jajkiem,. Piec przez 20-30 min. w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Zaznaczam, że przepis nie jest mój, ale wypróbowany - i mogę go z czystym sumieniem polecić innym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Fajny ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    robiłam i polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robię takie i są pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    fajny przepis, może wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !