Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo-bazyliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 2 łyżki
pomidorki cherry 2 szt.
bazylia świeża 2 łyżeczki
majonez 2 jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo-bazyliowy

1.Bazylię posiekać.
2.Połączyć ze sobą wszystkie składniki: bazylię, parmezan oraz majonez.
3.Doprawić do smaku pieprzem ( soli nie potrzeba, bo majonez nadaje już odpowiedni smak)
4.Pomidorki przekroić na pół i udekorować nimi sos. Przybrać listkami bazylii.
5.Sos pasuje jako dodatek do kanapek lub mięsa podawanego na ciepło i zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.08.2013 21:16
Myślę, że plaster pieczonej karkówki na zimno z tym sosikiem smakuje pysznie.
adam1f 19.01.2013 01:54
dobry
ewaa 05.03.2012 15:58
znakomity
gosia561 11.11.2011 16:00
moje uklubione zestawienie
olkaaa 11.11.2011 10:52
chętnie spróbuję
olkaaa 11.11.2011 10:52
chętnie spróbuję
kotlet 02.11.2011 22:29
znakomity dodatek
kuklik 21.12.2010 19:50
mięsko z tym sosikiem aż ślinka cieknie
pacpaw 29.10.2010 09:55
myślisz do makaronu też by pasował ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak