Sposób przygotowania

1.Pomidory przelać gorącą wodą i zdjąć skórkę. Miąższ pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski.
2.Ogórek ( jeśli świeży to obrać ze skórki) pokroić w drobną kostkę i dodać do pomidora.
3.Cebulkę prokroić w drobną kostkę i dodać do warzyw.
4.Zioła posiekać ( ja używam: świeżego oregano; natki pietruski; liści selera naciowego; natki kolendry; szczypiorku; tymianku; koperku) i wymieszać z warzywami
5. Fetę pokroić w kostkę i wymieszać z warzywami.
6.Ewentualnie doprawić pieprzem.
7.Sałatka jest wspaniała jako dodatek do świeżego pieczywa lub wszelakich potraw z grilla. U mnie latem rzecz obowiązkowa podczas grillowania ... tym bardziej, że praktycznie wszystkie składniki rosną na grządkach;).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    skończyły już się mi zapasy świeżych ziół, ale w następnym sezonie na pewno ta zrobię. Przedstawia się nad wyraz apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    też wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !