Sposób przygotowania

Do garnka włozyc watróbke obrana z błon, mieso z zajaca,obrane jarzyny,
listek laurowy,ziele angielskie,sól i ugotowac.Bułke namoczyc w mleku.
Ugotowane mieso pokroic na kawałki i zemlec trzykrotnie w maszynce o
drobnych oczkach. Wymieszac ze smietana i zółtkami,przyprawic solą, gałką
muszkatołowa i pieprzem.Starannie wyrobic.Połową słoniny wyłozyc dno
formy. Wypełnic masą mięsną, wyrównac wierzch i przykryc pozostałymi paskami słoniny. Piec ok. 1 godz.w temp.180 st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    szkoda że trudno o zająca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !