Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, śmietany, cukru i cukru waniliowego przygotować rozczyn i odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać do niej rozczyn drożdżowy, rozpuszczone i przestudzone masło, całe jajka. Zagnieść ciasto podsypując w miarę potrzeby mąką. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość rozwałkować je, wykrawać z niego kółka, układać na nich ćwiartki śliwek, sklejać.
Ciasteczka piec przez około 20- 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Na sam widok robię się głodna :) takie ciasteczka są pyszne :)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale bym zjadła ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym ze smakiem zjadła.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !