Sposób przygotowania

Utrzeć masło z cukrem, dodając po 1 żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą na sztywno pianę. Podzielić ciasto na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, do II dodać 2 łyżki wody i kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Rozłożyć gęsto owoce i piec ok. 45 min. Z mleka, cukru i i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny/ masła. Wyłożyć na ostudzone ciasto. rozpuścić składniki polewy, oblać nią ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Witam tutaj podaje jeszcze raz skłaniki ciasta, ponieważ wszystko zostalo pomieszane wyzej. ciasto: kostka masła 6 jajek 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru pudru cukier waniliowy olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce z kompotu lub świeże krem: kostka masła 1/2 l mleka 1/2 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy polewa: 1/2 kostki masła 1 szkl. cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna210

    moja babcia takie robi pycha :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    najlepiej jeść to ciasto gdzieś nad dunajem
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !