Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski duszone w pieczarkach :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienka kiełbasa np śląska 2 sztuki
pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
Bulion grzybowy 1/3 sztuki
słodka śmietanka 1/2 szklanki 18 %
pieprz mielony - do smaku
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski duszone w pieczarkach :

Prościutki obiadek z cyklu ,, leniwca \" - jak nam się bardzo spieszy by zrobić coś ciepłego na obiad .
Kiełbaski ponacinać w ,, krateczkę \" i obsmażyć na maśle na rumiano, dosypać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją . Z pieczarek usunąć ogonki i przekroić na pół a pieczarki w ćwiartki . Zdjęć z patelni kiełbasę i wsypać pokrojone ogonki i włożyć kapelusze pieczarek. Usmażyć na rumiano . Dołożyć z powrotem kiełbasę . Wrzucić rozkruszoną kostką bulionową .Podlać śmietanką i dusić przez chwilę. Doprawić do smaku pieprzem .
Podawać z puree ziemniaczanym posypaną pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 29.01.2012 10:55
uwielbiam pieczarki,kie?bask? te? wi?c napewno jest pyszna
Neetka90 26.01.2012 14:54
uwielbiam
Neetka90 26.01.2012 14:54
uwielbiam
Agnik 08.05.2011 10:53
dobre
agnieszka214 02.11.2010 08:25
mnaim mniam
iwa643 01.11.2010 07:47
fajne
Małgorzata113 28.10.2010 22:38
bardzo smakowite kiełbaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak