Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z kaszą

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
pręga wołowa ,0,70 dkg
kasza jęczmienna 10 dkg
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler w/g uznania
cebulka 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z kaszą

Flaki dokładnie opłukać , wymoczyć i obgotować, odcedzić i pokroić na cienkie paseczki. Następnie z pręgi wołowej ugotować rosół z warzywami. Do wywaru wsypać kaszę i pokrojone flaki. Gotować ok. 35 min i doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 24.09.2011 07:42
interesujące
ronald88 22.09.2011 09:15
super
Ania67 04.04.2011 22:49
ciekawy przepis
zuzanna6 23.02.2011 09:05
Z kaszą jeszcze nie jadłam
Magdalena80 02.12.2010 21:56
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak