Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurczakiem i kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 6 sztuk
kalafior 1 mały
sól, pieprz
curry 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurczakiem i kalafiorem

Kalafior dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka (pilnować by kalafior nie był za miękki)
Nóżki z kurczaka gotujemy z dodatkiem włoszczyzny , przypraw (jak na rosół), mięso wykładamy, obieramy ze skóry i kości. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, polewamy 3 łyżkami oleju, smażymy ok 7 minut.
Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!

Pyszne , szybkie danie! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.04.2011 09:56
rewelacja
Małgorzata113 28.10.2010 22:36
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak