Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barwy jesieni-surówka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka kolorowych sałat 2 garści
kwiaty nasturcji - kilka sztuk
olej z pestek winogron 3 łyżki
sól - do smaku
cukier - do smaku
sok z cytryny - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barwy jesieni-surówka :

Zmieszać olej z przyprawami .Sałatę wymieszać z kwiatami nasturcji - przed samym podaniem polać sosem .
Dobrze jest sporządzać przed samym podaniem ( a kwiaty do tego czasu trzymać wstawione do wazonika bo szybko więdną ).
Czasem dodaję do tej surówki trochę marynowanych nasion nasturcji ( tzw. ,, polskich kaparów \" lub oryginalnych kaparów - ale to wtedy gdy surówkę podaje do łagodnych mięs typu gotowany kurczak ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 31.10.2010 10:02
a skąd ja mam wziąć te kwiaty, co? chyba zrobię \"skok\" na jakiś ogródek sąsiadów...:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak