Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 6dag
gorzka czekolada 25dkg
cukier 15dkg
kostka masła
jajek 6
proszek do pieczenia 3g

Przepis i sposób przygotowania na: suflet czekoladowy

Do garnka z gorącą wodą wstawiamy garnuszek z czekoladą i masłem. Gotujemy, aż czekolada się rozpuści. Ubijamy jajka z cukrem i wlewamy do gorącej czekolady, energicznie mieszając. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z czekoladą i jajkami. Pieczemy ok.20min w 180st w małych foremkach do sufletu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.10.2011 15:39
super deser
bursztynek 28.10.2011 23:44
muszę się zaopatrzyć w te foremki...
magical66 29.10.2010 08:57
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak