Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkować lub rozwinąć, jeśli kupujemy w rulonie. Rozłożyć je na blaszkach i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Na mleku ugotować budyń i przestudzić go. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę z 1/3 szklanki cukru pudru. Następnie dodawać po łyżce zimnego budynku i miksować do uzyskania jednolitej masy. Nasą przełożyć przestudzone ciasta francuskie. Posypać je pozostałym cukrem pudrem.

RADA: Przed pieczeniem dobrze jest nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem, aby nie rosło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też dziś robiłam napoleonki :D Twoja pięknie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dobrego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !