Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany specjał

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
boczek 0.35 dkg
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany specjał

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce, doprawić solą i pieprzem. Brytfanę posmarować i na dno ułożyć wcześniej pokrojony plastry boczek.Następnie na boczek wylać masę ziemniaczaną i wyrównać łyżką.Na masę znów ułożyć plastry boczku.Włożyć do piekarnika i piec przez godz w 180oC.
Spożywać na gorąco z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 30.01.2011 17:34
Fajny przepis!
iza15 29.10.2010 09:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak