Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i osuszamy. Przygotowujemy 2 salaterki i sałatę układamy na ich dnie. Cebulę siekamy, pomidory i ogórki kroimy na ćwierćplasterki a paprykę w kostkę. Mieszamy i wsypujemy do miseczek. Chleb kroimy w kostkę i na suchej patelni suszymy na grzanki. Pozostawiamy do ostudzenia a na patelnię wrzucamy boczek pokrojony w cieniutkie plasterki i smażymy do zrumienienia. Dzielimy na mniejsze części i wrzucamy na wierzch tego, co już jest w salaterkach, a na koniec jeszcze grzanki. W garnuszku rozcieramy przyprawy z oliwą, następnie dodajemy ocet i musztardę i mieszamy aż sos się ujednolici. Polewamy sałatki i posypujemy siekanym szczypiorkiem i startym serem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ale długa nazwa
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ale długa nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !