Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białka. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru kryształu. Białka i pozostałą 1 łyżkę cukru ubić na sztywno. Obie masy delikatnie połączyć, wmieszać przesiane kakao. Powstałą masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć połową cukru pudru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. Piec ok 8min. Upieczony biszkopt obracamy na pergaminie. Zdejmujemy papier, na którym się piekł. Ciasto zwinąć w roladę. Kwaśną śmietanę ubić z cukrem waniliowym i resztą cukru pudru. Wmieszać usztywniacz do bitej śmietany. Wypestkować śliwki, pokroić w kawałki. Schłodzoną roladę rozwinąć, posmarować bitą śmietaną, rozłożyć śliwki. Znów zwinąć roladę. Owinąć bawełnianą ściereczką, wstawić do lodówki do stężenia. Schłodzoną roladę posmarować resztą kremu śmietankowego, obtoczyć w zabarwionym kokosie. Gotowe!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    le roznego rodzaju roladki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    uwielbiam rolady z dodatkiem kokosu!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !