Sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente (na półtwardo) w dużej ilości posolonej wody. Odcedź, dodaj dwie łyżki masła i wymieszaj.
jeśli powidła są bardzo gęste, wlej do nich 3 łyżki gorącej wody i rozmieszaj. Dodaj rum, dopraw cynamonem, mielonym goździkiem i skórką z cytryny. Na koniec wymieszaj w nie grubo posiekane orzechy, rodzynki i żurawinę. Brytfannę wysmaruj masłem i wkładaj do niej na zmianę warstwy makaronu i mieszanki powidłowej. Ostatnią warstwę tworzy makaron. Na wierzchu rozłóż wiórki z pozostałego masła.
Wstaw potrawę do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut. przed podaniem można posypać cukrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    na słodko jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !