Sposób przygotowania

Cebule i 2 ząbki czosnku obierz. cebulę potnij w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. w garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i usmaż na szklisto. Dołóż posiekany czosnek. Przypraw do smaku cukrem oraz szczyptą tymianku i szałwii
Cebule oprósz mąką, zasmaż. dolej ocet. Duś pod przykryciem 3 minuty. wlej wino i bulion. Dołóż listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Posól. zagotuj. dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze 30 minut na małym ogniu. Przypraw.
tosty potnij na trójkąty. Zrumień w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Następnie posmaruj obranym i roztartym trzecim ząbkiem czosnku. skrop oliwą, posyp startym serem. zapiekaj jeszcze około 5 minut. Podawaj jako dodatek do zupy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawa ta zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesująca
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    aromatyczna zupka...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !