Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
puszka kukurydzy 1
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
gomasio
cebula biała 1
majonez tradycyjny 3 łyżki
oliwki zielone 5 sztuk
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

Ryż gotujemy w jednej szklance lekko osolonej wody. Tuńczyka odcedzamy z oleju, dodajemy kukurydzę, oliwki pokrojone w talarki, jajka i cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko mieszamy wspólnie z ryżem i majonezem. Przyprawiamy gomasio oraz pieprzem mielonym. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podawać lekko schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.07.2012 12:36
naprawdę dobra
kasienka23 01.03.2012 08:49
lubię tą sałatkę i często robię
Sroczka 29.01.2012 19:47
bardzo tak? lubi?
BernadettaP 29.11.2011 08:37
pyszna sałatka :)
Iwusia 16.11.2011 22:00
wspaniale
edyta44 09.11.2011 13:40
i tak samo pewnie smakuje
Mysiunia 30.10.2010 11:32
wygląda wyśmienicie! :)
Grażyna13 29.10.2010 11:23
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak