Sposób przygotowania

Pora myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Solimy, by zmiękł i odstawiamy na 10 minut. Ogórki kiszone i jabłka ścieramy na grubej tarce, dodajemy do pora. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, dodajemy też odcedzony groszek. Doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy majonez .mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby się \" przegryzła\". Dobra do mięsa i wędlin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    znakomita
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna do wędliny,lubię taką.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    prosta i smaczna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    do tego szyneczka,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !