Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKI DYNIOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
patyki do szaszłyków 24 szt
butelka soku wiśniowego 1
bita śmietana
foremki do muffinek 24 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKI DYNIOWE

rozgnieść dynię, wymieszać z cukrem i bitą
śmietaną, rozpuścić żelatynę i dodać do
mieszanki i wlać do foremek a następnie
odstawić do stężenia gdy już zamarzną
wyjąc z foremek polać sokiem i wbić patyki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak