Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada podwójnie serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 50- 60 dag
papryka czerwona 1
pieczarek świeżych 40 dag
serka topionego śmietankowego 25 dag
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada podwójnie serowa

Sr żółty wkładamy do gorącej wody na około 30 minut .Pieczarki oczyszczamy ,kroimy i smażymy na oleju do odparowania wody.Dodajemy do nich serki topione i czekamy aż się rozpuszczą .Ogórka i paprykę kroimy w małą kostkę .Dodajemy do serków i doprawiamy do smaku. Natkę siekamy i również dodajemy o farszu.Ser żółty rozwałkowujemy ,Nakładamy na blat sera przygotowany farsz i zwijamy w rulon.Owijamy lnianą ściereczką i wkładamy na noc do lodówki .Gdy jest gotowy kroimy w plastry .Idealny na przekąskę dla gości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.10.2013 12:39
Podoba mi się :)
pajbek 01.10.2013 15:41
Musi być pyszna :-)
Motorek 14.02.2013 10:02
na pewno smaczna
Marzena34 10.02.2013 21:09
Fajne
caralajna 01.12.2012 10:39
mniam
Pacia 02.09.2011 09:12
wow-super:)
Justa32 08.08.2011 10:32
mniam
ben-ka 29.10.2010 11:05
Robię podobną roladę ale bez pieczarek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak