Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Do mięsa dodać jajko, łyżkę bułki tartej, majeranek, pieprz i sól. Formować klopsy, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Sos: Z kostek przygotować bulion. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, wsypać pokrojoną cebulę, wlać gorący bulion, dodać śmietanę i energicznie mieszając, zagotować. Klopsy ułożyć na środku żaroodpornego naczynia, po bokach położyć ziemniaki, polać sosem, posypać serem i bułką tartą. Piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !