Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 1 szt
ogórek konserwowy 6 szt
majonez 4 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cebula czerwona 2 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i poczekać aż obeschnie. Ogórki, paprykę, jajka oraz cebulę skroić w drobną kostkę i dorzucić do kapusty. Wszystko razem wymieszać z majonezem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włożyć do lodówki na godzinę, aby nabrała smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.04.2013 21:06
pięknie wygląda i super smakuje :)
Granita 20.02.2013 10:06
bardzo ciekawa
Granita 20.02.2013 10:06
bardzo ciekawa
ilka_86 07.10.2011 17:43
pyszna
Mati13 29.08.2011 09:09
ciekawa i ładnie podana
Goya 31.07.2011 14:00
super
Dorota76 03.07.2011 23:07
super wygląda
hastalavista 01.02.2011 01:29
bardzo lubię czerwoną kapustę. i bardzo fajne połączenie z żółtą papryką :)
misia53 15.01.2011 00:35
chowam do swoich....
Natalia/tubisiek 12.01.2011 06:43
ma ładne kolory i na pewno dobrze smakuje :)
Mati13 28.12.2010 20:39
pyszna i bardzo ladnie wyglada!
MAR3STA 26.11.2010 16:57
na zdjęciu kapusta wyszła rewelacyjnie
krzyniu1984 04.11.2010 07:58
wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak