Sposób przygotowania

Z mąki ,jajka ,masła i cukru zagniatamy ciasto .Wylepiamy nim blachę wyłożona papierem do pieczenia. Twaróg miksujemy z jajkami ,szklanką cukru i masą .Dodajemy ubitą śmietanę .Połowę masy łączymy z kakao.Jasną i ciemna masę wylewamy na przemian na blaszkę i robimy wzorki widelcem .Pieczemy około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 175 * C .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takiego mazurka jeszcze nie piekłam,a chętnie bym zjadła:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    zapowiada sie pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    mazurki czas zacząć !takiego też jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    nigdy jeszcze nie pikłam mazurka i obawiam się czy nie będzie twary

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !