Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1 szklanka
cukru 2 łyżeczki
cukru 1 szklanka
jajek 5
mąki ziemniaczanej 4 łyżki
kakao 3 łyżki
masło do ciasta 10 dag
twaróg 75 (mielony)
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek serowy

Z mąki ,jajka ,masła i cukru zagniatamy ciasto .Wylepiamy nim blachę wyłożona papierem do pieczenia. Twaróg miksujemy z jajkami ,szklanką cukru i masą .Dodajemy ubitą śmietanę .Połowę masy łączymy z kakao.Jasną i ciemna masę wylewamy na przemian na blaszkę i robimy wzorki widelcem .Pieczemy około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 175 * C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 30.03.2013 13:59
nigdy jeszcze nie pikłam mazurka i obawiam się czy nie będzie twary
calliope 27.03.2012 07:49
pycha
barbara11561 17.03.2012 07:16
mazurki czas zacząć !takiego też jeszcze nie jadłam:)
zdzislawa2 04.03.2012 15:13
ekstra
MAŁY 02.02.2011 18:45
zapowiada sie pyszny
ben-ka 29.10.2010 11:04
Takiego mazurka jeszcze nie piekłam,a chętnie bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak