Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
masło 10 dag
marchew 4 szt
jaja 2 szt
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2łyżeczki
sól
twaróg 20 dag (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: tarta marchewkowa

Marchew obrać, blanszować i pokroić w plasterki. Mąkę zagnieść z posolonym twarogiem i masłem, schłodzić ciasto. Ciastem wylepiamy natłuszczoną formę i pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni. Rozkładamy marchewkę. Jajka rozkłócić, wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, serem i gałką muszkatołową, doprawić, zmiksować i zalać marchewkę. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.12.2010 14:21
robie cos podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak