Sposób przygotowania

Wsypać mąkę do miski, podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże dodać cukier i wymieszać, wlać do mąki , dodać również masło i jajko, wyrobić ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce na 30 min, żeby ciasto wyrosło. Rozwałkować, na grubość 1, 2cm. i pokroić na kwadraty(24szt) Na środku położyć konfiturę i zawijać bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 200 stopni 45 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Całkiem fajnie się zapowiadają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    eleganckie bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !