Sposób przygotowania

Do miski wbić 2 jajka, dodać mleko, 2 szklanki wody, sól, opakowanie cukru waniliowego i wymieszać. Wsypać mąkę i wlać olej, zmiksować. Niewielką ilość ciasta wylewać chochelką na rozgrzaną i lekko natłuszczoną patelnię, smażyć naleśniki. Pokrywką do garnka wykrawamy z naleśników równe koła. Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, 1/2 opakowania cukru waniliowego, aż powstania kremowa masa. Serek homogenizowany mieszamy z syropem. Naleśniki smarujemy masą, układamy warstwowo, ostatni polewamy serkiem homogenizowanym zmieszanym z syropem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !