Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 2 szkl
jaja 4 szt
cukier waniliowy 1 1/2 opakowania
sól 1 łyżka
olej 50 ml
twaróg 20 dag
cukier 1/2 szkl
serek homogenizowany 20 dag
syrop owocowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tort naleśnikowy

Do miski wbić 2 jajka, dodać mleko, 2 szklanki wody, sól, opakowanie cukru waniliowego i wymieszać. Wsypać mąkę i wlać olej, zmiksować. Niewielką ilość ciasta wylewać chochelką na rozgrzaną i lekko natłuszczoną patelnię, smażyć naleśniki. Pokrywką do garnka wykrawamy z naleśników równe koła. Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, 1/2 opakowania cukru waniliowego, aż powstania kremowa masa. Serek homogenizowany mieszamy z syropem. Naleśniki smarujemy masą, układamy warstwowo, ostatni polewamy serkiem homogenizowanym zmieszanym z syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.12.2010 14:20
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak