Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wbić żółtka, wlać masło, posolić i wyrobić ciasto. Ewentualnie dodać trochę wody. Płucka umyć, zalać bulionem i ugotować. Następnie ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle., wymieszać z odciśniętą z mleka bułką, płuckami. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wyciąć krążki, nadziać farszem i sklepić. Gotować w osolonym wrzątku aż pierogi wypłyną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Takiego przepisu jeszcze nie znałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    moja mama takie robiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !