Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szwedzki tort kanapkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 35 dag
śmietana 30% 25 dag
szynka 30 dag
jaja 2 szt
natka pietruszki
wędzony łosoś 10 dag (w plastrach)
twaróg 25 dag (chudy, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: szwedzki tort kanapkowy

Szynkę i łososia pokroić w małe kawałki. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Twaróg zmiksować z majonezem, masę podzielić na 3 porcje. Jedną wymieszać z łososiem, drugą z szynką, trzecią zostawić bez niczego. Trzy kromki ułożyć obok siebie, posmarować 1/3 masy łososiowej, przykryć kolejnymi 3 kromkami i posmarować masą szynkową, następne 3 kromki i masą bez dodatków posmarować. Kolejne 3 kromki oraz boki smarujemy resztą masy łososiowej. Ciasto schłodzić, udekorować ćwiartkami jajek i posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 04.11.2012 11:17
znakomity
Roman5 08.12.2010 17:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak