Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy jarzębiak

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 500 ml
jarzębina 2-3 (owoce)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy jarzębiak

Zebrane po pierwszych przymrozkach jagody jarzębiny opłukać, włożyć do ciepłego piekarnika, aby zwiędły. dzięki temu są bardziej słodkie.
Jeśli owoce zebrano przed przymrozkami można je włożyć na 1 - 2 godzin do zamrażarki, aby straciły goryczkę.
Wsypać je do słoja, zalać spirytusem, zamknąć i pozostawić na 6 miesięcy.
Potem filtrujemy, zlewamy do butelek Zamykamy...i delektujemy się...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 17.01.2012 15:39
smaczny
Krzysztof42 17.03.2011 15:56
oczywiście prozdrowotny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak