Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Dziadka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 250 g
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
zapach waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Dziadka

Jajka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, proszek do pieczenia i zapach. Dokładnie wszystko wymieszać. W rondelku roztopić masło, dodać do reszty ciasta(gorące masło) Pod koniec ucierania dosypać rodzynki. Ciasto przelać do formy, która wcześniej została wysmarowana tłuszcze i posypana bułką tartą. Piec ok 50 min w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak